"Dromen zijn echt zolang ze duren... Kunnen we meer over het leven zeggen?" 

Stephen LaBerge

Het gezicht achter lucidedroom.nl

Het is wel zo fijn om te weten wie het gezicht is achter Lucidedroom.nl toch? Nou dat ben ik dus, Johanna, geboren in 1985 en dus inmiddels alweer 36 jaar! (#timeflies) 

Al vanaf jonge leeftijd ben ik enorm geïnteresseerd geweest in mijn dromen en de betekenissen ervan. Maar het begrip lucide dromen kwam helaas pas 13 jaar geleden op mijn pad. Mijn eerste lucide droom had ik pas na ongeveer een jaar vanaf het moment dat ik van het bestaan ervan wist. Je zult begrijpen dat de moed er op het eind er wel bij in begon te zakken! Maar dat was blijkbaar het juiste moment voor mijn eerste lucide droom. Wat een ervaring!! Het gaf me ontzettend veel motivatie om er mee door te gaan!

Ik ontdekte dat ik een lucide droom aan mijn angsten en onzekerheden kon werken en ging daarmee aan de slag. De lucide wereld heeft mij ontzettend veel geholpen met mijn zelfontwikkeling. Ik kon ongestoord ‘aan mezelf werken’ zonder beïnvloed te worden van meningen van anderen.

Het besef dat de hele wereld lucide zou moeten dromen kwam al heel snel, waardoor de motivatie om een lucide droomcoach te worden alleen maar groter werd! Ik was op dat moment werkzaam op het kantoor als debiteurenbeheerder en mijn plannen om na mijn "gewone" werktijd een eigen droompraktijk op te zetten waren groots! Helaas liep mijn leven anders dan ik voor ogen had, ik werd in 2011 getroffen door een zware oorontsteking. Helaas is de ontsteking omgezet in een chronische oorontsteking, zo erg dat ik daardoor in december 2014 mijn werkzaamheden niet meer kon verrichten en arbeidsongeschikt werd verklaard. Inmiddels zijn we in 2021 en ben ik ondertussen vele bezoeken in academische ziekenhuizen en operaties verder, maar helaas tot op heden nog geen verbeteringen. Maar de strijd is nog niet gestreden, er moet uiteindelijk toch een oplossing zijn!

Maar helaas was dat blijkbaar nog niet voldoende, in 2016 bleek ook nog eens dat ik belast ben met de erfelijke hersenziekte Cadasil. Dit was een enorme klap uit een onverwachte hoek. Cadasil is een zeldzame hersenziekte waarbij er door een fout in het DNA een verkeerd eiwit wordt aangemaakt, dat eiwit hoop zich op aan de vaatwanden waardoor de bloedstroom wordt verstoord. Ik merk dit voornamelijk aan mijn vele migraineaanvallen extreme vermoeidheid en de laatste jaren is mijn denkvermogen en geheugen ontzettend achteruit gegaan. Er is nog maar weinig bekend over de totaliteit van de ziekte en onderzoeken zijn nog in volle gang. En helaas is er momenteel nog geen medicijn op de markt, maar er wordt hard aan gewerkt door het LUMC in Leiden! Ze kunnen alle hulp gebruiken!. Zij zorgen ervoor dat het onder de aandacht komt in de media en het geld wordt besteed aan het onderzoek naar CADASIL. 

Terug op mijn verhaal, dit alles heeft er voor gezorgd dat ik helaas zal moeten (gaan) accepteren dat ik nooit meer op een normale manier met de maatschappij mee kan functioneren. De letterlijke woorden van de anesthesioloog van de pijnpoli waren "je moet je leven nu zo leuk mogelijk gaan inrichten ondanks je klachten" Tsja, dat is helaas makkelijker gezegd dan gedaan kan ik je vertellen! Maar ik heb al heel mijn leven gezegd, elk nadeel heeft ook een voordeel. En dat voordeel is dat mijn ervaringen in een lucide droom nu nog intenser zijn omdat ik dan even gezegend ben met een bewustzijn zonder pijn! Mijn klachten bestaan niet in een lucide droom en dat geeft mij weer kracht in het dagelijkse leven. Het is fijn om toch soms nog even te kunnen ervaren om gezond te zijn.

En het tweede voordeel wat ik hieruit kan halen is dat ik op deze manier toch heel Nederland bekend kan maken met lucide dromen! Mijn website is voorzien van alle informatie die over lucide dromen te vinden is. Op deze manier kan ik toch nog mijn eigen droom waarmaken, weliswaar niet op de manier hoe ik voor ogen had, maar wel met hetzelfde doel! Mijn missie is om iedereen de wondere wereld van het lucide dromen te ervaren en dat kan gelukkig nog steeds! Lang leve het internet ;)

Lieve groeten,

Johanna