"Dromen zijn echt zolang ze duren... Kunnen we meer over het leven zeggen?" 

Stephen LaBerge

Zet je wekker na 6 uurtjes slaap voor meer lucide dromen!

WBTB staat voor Wake-Back-to-Bed, vertaald Ontwaken-Terug-naar-Bed. Het is een van de meest effectieve manieren om lucide te worden, helemaal in combinatie met de MILD techniek. De kans om lucide te worden is bij deze techniek 20 keer groter doordat je na het inslapen direct in je REM slaap komt, dus zeker de moeite waard om het te proberen!

Bij de WBTB techniek ga je slapen op je normale bedtijd en zet je wekker ongeveer nadat je 6 uur hebt geslapen. Als je om 22:00 naar bed gaat zet je dus rond 04:00 de wekker. Als je wakker bent geworden door de wekker, ga dan je bed uit en doe iets wat met lucide dromen te maken heeft. Lees bijvoorbeeld iets over lucide dromen zodat je hoofd helemaal bij het lucide dromen is. Als je het gevoel hebt dat je alleen nog maar aan lucide dromen kunt denken, ga dan terug naar bed. Als je het moeilijk vindt om zo vroeg uit bed te komen, zet dan je wekker aan de andere kant van je kamer zodat je echt je bed uit moet om hem uit te zetten.

Het is echt heel belangrijk dat je een idee hebt van wat je specifiek wilt doen wanneer je lucide wordt. Waarom ben je eigenlijk zo gemotiveerd om lucide te dromen? Wat wil je doen wanneer je lucide bent? Bij de meeste nieuwe lucide dromers mislukt het lucide dromen omdat ze streven naar de 'lucide dromen' in plaats van een 'ervaring' die ze willen hebben DOOR MIDDEL VAN een lucide droom. 

Je 'geest' kan zich niet kan concentreren op een leeg concept zoals een 'lucide droom', waardoor het dus steeds zal mislukken. Je moet je voorstellen hoe jouw lucide droom eruit gaat zien, met het liefst zoveel mogelijk details! En dat hangt natuurlijk af van waarover je wilt dromen. Een vriend ontmoeten, vliegen, een andere planeet bezoeken of angsten overkomen. Wees zo specifiek mogelijk. Visualiseer het, kijk verwante films of luister naar muziek die je inspireert om lucide te dromen. Dit alles zal je helpen om snel en steeds vaker lucide te worden! Het kan echt een overweldigende ervaring zijn waardoor je ook weer gelijk wakker schrikt, goede voorbereiding voorkomt dit!