"Dromen zijn echt zolang ze duren... Kunnen we meer over het leven zeggen?" 

Stephen LaBerge

Luciditeit versterken

Yes, het is eindelijk (weer) gelukt... en dan?

De eerste paar keer dat je tijdens je droom het vermoeden krijgt je droomt, is het moeilijker om de droom vast te houden. Het kan zijn dat je schrikt van de ontdekking en dat je er ook meteen wakker van wordt. Dat is natuurlijk heel erg jammer, maar wel een teken dat je de goede kant op gaat! Er zijn manieren die werken om je aandacht bij de droom te houden en de droom te stabiliseren.

Een van de methoden is om rondjes te gaan draaien het moment dat de droom begint te vervagen. Je moet dit zo snel mogelijk en vanuit een staande positie doen....

Lees verder

De 3 regels in de lucide wereld

  1. Gedachten en emoties vormen je werkelijkheid. Wat je denkt en voelt heeft invloed op de droomwereld.
  2. Er geldt een verwachtingseffect. Je dromen zijn een afspiegeling van je eigen overtuigingen en verwachtingen. Je kunt dus alles maken of doen, als je er zelf maar 100% in gelooft. En misschien denk je wel dat je het gelooft (Ik kan vliegen als ik dat wil), maar zit er toch een onderliggende overtuiging in de weg (Je hebt nog nooit een mens zien vliegen)

Lees verder

Wat kan je allemaal doen in een lucide droom?

De mogelijkheden die je hebt in een lucide droom zijn oneindig. De ene persoon gebruikt het lucide dromen ter ontspanning en de ander weer om zichzelf verder te ontwikkelen. Ter inspiratie zal ik een lijst maken met allerlei activiteiten die je in een lucide droom kunt ondernemen. Dan is het zaadje in ieder geval al in je onderbewuste aanwezig 😉

1. Zwemmen onder water.
2. Vliegen.
3. Andere planeten bezoeken.

Lees verder

Angsten overwinnen

Helaas hebben we er allemaal mee te maken zowel in de fysieke, lucide als in astrale wereld. Vanaf dat we kind waren zit het al in ons, toen waren we al bang in het donker en voor de monsters onder ons bed. En zo zijn er natuurlijk vele voorbeelden te geven waarin angst aanwezig is en ook bij elke leeftijd horen weer andere angsten. Het is een heel groot onderwerp en ligt ook heel erg dichtbij onzekerheid. Door onzekerheid hebben we een bepaalde situatie niet onder controle en daardoor worden veel mensen angstig, dit kan zelfs tot paniekaanvallen leiden. Gelukkig kan iedereen er aan werken om zijn of haar angsten onder controle krijgen. 

Lees verder