"Dromen zijn echt zolang ze duren... Kunnen we meer over het leven zeggen?" 

Stephen LaBerge

Angsten overwinnen

Helaas hebben we er allemaal mee te maken zowel in de fysieke, lucide als in astrale wereld. Vanaf dat we kind waren zit het al in ons, toen waren we al bang in het donker en voor de monsters onder ons bed. En zo zijn er natuurlijk vele voorbeelden te geven waarin angst aanwezig is en ook bij elke leeftijd horen weer andere angsten. Het is een heel groot onderwerp en ligt ook heel erg dichtbij onzekerheid. Door onzekerheid hebben we een bepaalde situatie niet onder controle en daardoor worden veel mensen angstig, dit kan zelfs tot paniekaanvallen leiden. Gelukkig kan iedereen er aan werken om zijn of haar angsten onder controle krijgen. 

Lucide wereld:
Angst in de droomwereld kennen we voornamelijk als nachtmerries, ze zijn er in vele vormen en maten, soms zelf zo beangstigend dat iemand niet meer durft te gaan slapen. Ideaal zou zijn als je in de nachtmerrie lucide zou worden, de lucide wereld is namelijk het perfecte oefenveld om al je angsten onder controle te krijgen. Je beseft je immers maar al te goed dat je niks kan overkomen omdat je lekker veilig en warm in je bed ligt!
Stel dat je je angst voor spinnen onder controle wilt krijgen, je gaat dan in de lucide droom naar een plek met heel veel spinnen en je voelt de angst door je lichaam gieren. Doordat je weet dat je in bed ligt en je dus niets kan overkomen verminderd je angst. Hierdoor kan je gaan oefenen, raak de spin aan, laat hem op je hand lopen en ga door tot de geen angst meer voelt. Het kan zijn dat je hier meerdere dromen voor nodig hebt. Doordat je met je volle bewustzijn aanwezig bent, registreren de hersenen het als een echte gebeurtenis. Ideaal dus! Zo kan je van heel veel angsten en fobieën afkomen!

Astrale wereld:
Als je ooit een uittreding gehad hebt dan heb je ook ervaring gehad met de sensaties tijdens deze bewuste reis. Het enorme gesuis en soms zelfs enorme knallen, de tintelingen, de slaapverlamming, hallucinaties en/of het door de ruimte heen schieten. Het zijn allemaal ervaringen die je onder de knie moet krijgen, je leert jezelf een nieuwe vaardigheid aan.
De slaapverlamming is voor veel mensen de grootste uitdaging. Op het moment dat het lichaam gaat verlammen raken veel mensen in paniek. Dat deed ik namelijk zelf ook toen ik het jaren geleden voor het eerst mee maakte! Ik zal mijn ervaring in een reactie hieronder delen.
De tip die ik hiervoor kan meegeven is echt gewoon oefenen, totdat je voelt dat je toe bent aan de volgende stap. Ik heb mijn lichaam meer dan 100 keer in slaap laten vallen en weer wakker laten worden voordat ik het fijn begon te vinden en verder kon. Ik zal op de slaapverlamming nog wel een keer uitgebreid terugkomen.
Ik raad iedereen aan om je te verdiepen in mediteren, chakra's, gidsen, de verschillende dimensies en nog veel meer. Ik hoop over een niet al te lange tijd alle informatie op deze pagina te hebben!

Angsten zijn er om te overwinnen!

Denk je hulp nodig te hebben of wil je je angst bespreken, neem gerust contact met me op!