"Dromen zijn echt zolang ze duren... Kunnen we meer over het leven zeggen?" 

Stephen LaBerge

 

Basiskennis astraal reizen

Alhoewel astraal reizen een totaal andere ervaring is dan een lucide droom zijn ze wel verwant aan elkaar. Beide fenomenen gaan gepaard met een sterk bewustzijnsgevoel, maar bij een astrale reis verlaat je met je astrale lichaam je fysieke lichaam, ook wel uittreding genoemd. Astraal reizen wordt helaas niet altijd serieus genomen door de parapsychologie, terwijl lucide dromen wel door de wetenschap aanvaard en bewezen is. Maar ik verwacht dat hier binnen afzienbare tijd verandering in komt.

Als wij het hebben over astraal reizen dan hebben we het over bewustwording van de 5e dimensie ipv de 3e dimensie waar we normaal gesproken in leven. De 5e dimensie speelt zich af als wij dromen, bij uittredingen, bij bijna dood ervaringen en bij de dood zelf. Elke nacht hebben wij dus, bewust of onbewust, een astrale reis tijdens onze slaap. Je kunt in de astrale wereld overal naar toe reizen en ervaringen opdoen, die je in de fysieke wereld ook kunt doen, maar dat is een grote tijdverspilling.

De astrale wereld is een ‘plek’ waar wezens zonder een fysiek lichaam verblijven. Het is de wereld van de planetaire sferen, die de ziel doorkruist in zijn astrale lichaam op weg naar de geboorte en na de dood. Het is een wereld die bevolkt wordt door engelen, geesten en andere wezens.

Dit is beknopt de basiskennis over astraal reizen. Er zijn echter nog zoveel onderwerpen om het over te hebben, die ga ik binnenkort 1 voor 1 uitgebreid uitwerken.