"Dromen zijn echt zolang ze duren... Kunnen we meer over het leven zeggen?" 

Stephen LaBerge

Mijn eerste lucide droom

Bijna een heel jaar lang heb ik mezelf elke avond voorgenomen "vanavond zal ik me ervan bewust zijn dat wat ik ga meemaken niet meer dan een droom is!" En zo nog heel wat affirmaties erbij! Zo ook de avond van mijn eerste lucide droom. 

Het begon als een gewone droom en die was zo apart dat het heel raar zou zijn dat ik niet zou beseffen dat het een droom was. De helft van de droom was namelijk getekend. Er rende overal stripfiguren rond en sommige muren waren getekend en sommige weer "echt". Ik was ook aan het rennen en werd achterna gezeten door rottweilers, ik lachte, dus ik ga er vanuit dat we aan het spelen waren. Tijdens het rennen besefte ik mij opeens dat ik ook tegen de muren op kon rennen, en ja hoor, dat lukte! Het was een grote chaos, iedereen rende door elkaar. Ik rende en rende en sprong van gebouw naar gebouw. Opeens besefte ik wat voor heerlijk gevoel dat eigenlijk was en dat ik dat nog nooit ervaren had. Dat vond ik raar en het riep meer vragen bij mij op. Doordat ik de vragen niet echt kon beantwoorden besloot ik een realitycheck te doen en yes!! Ik droomde. 

Oh wat was ik blij! Het was me eindelijk gelukt! Ook realiseerde ik me gelukkig ook direct dat ik niet te enthousiast moest worden! Ik wilde natuurlijk alles behalve wakker worden. Ik kalmeerde mezelf en keek rond me heen. De chaos was nog steeds bezig alleen deed ik er niet meer aan mee. Ik besloot om een gebouw binnen te gaan en de rust op te zoeken. Ik zag een soort van theater, bij binnenkomst was dat het ook, maar dan alleen zonder stoelen. De zaal was volledig met fluweel rood bekleed en had ook een podium waarvan de gordijnen dicht waren. Er zaten veel mensen op de grond naar hun mobiel te kijken. Ik pakte mijn mobiel maar het scherm veranderde steeds maar weer. Ik moest erom lachen. duidelijk teken dat ik echt droom. Op dat moment begon de droom te vervagen. Ik zag een soort van rimpeleffect door alles wat ik zag, wat mijn eraan herinnerde om de droom te stabiliseren. 

Ik wreef in mijn handen en deed even een paar seconden mijn ogen dicht. Toen ik ze weer open deed stond ik opeens in de Leenbakker, Huh?! Hoezo ben ik hier nu weer beland? Er waren 3 onbekende personen bij mij in de buurt en ik probeerde ze ervan te overtuigen dat we in de droomwereld waren. Ze lachte me uit, bewijs het dan, vroegen ze. Ik deed een poging om te vliegen maar ik bleef helaas maar enkele seconden in de lucht. Het lukte mij dus niet om ze te overtuigen en ze gingen weer verder met winkelen. Ik besloot om naar buiten te gaan maar helaas werd ik op dat moment wakker.

Neeeeeeee!!! Dat was natuurlijk het eerste wat ik dacht.. Maar daarna kwam al snel het enthousiasme, WOW! Wat een beleving. En meteen begreep ik ook alle positieve verhalen over lucide dromen! Een ervaring om nooit meer te vergeten, gewoon alsof ik hem echt beleefd had. Veel echter dan een gewone droom, misschien nog wel echter dan deze realiteit. Een hele andere ervaring van het bewustzijn. Een ervaring waarvan ik er ontelbaar veel van wil hebben en die ik iedereen wil laten ervaren. 

Lieve groet,

Johanna