"Dromen zijn echt zolang ze duren... Kunnen we meer over het leven zeggen?" 

Stephen LaBerge

Lees hier mijn droomervaringen in de lucide wereld

Je kunt je luciditeit ook versterken door het lezen van droomavonturen van andere lucide dromers. Doordat je onderbewuste zo inspiratie krijgt, vergroot de kans om zelf lucide te worden. Niet altijd, ik heb zelf namelijk weleens een droom gehad waarin ik een droomfiguur haarfijn aan het uitleggen was wat lucide dromen is, zonder lucide te worden! Bizar hé!?

Mijn eerste lucide droom

Bijna een heel jaar lang heb ik mezelf elke avond voorgenomen "vanavond zal ik me ervan bewust zijn dat wat ik ga meemaken niet meer dan een droom is!" En zo nog heel wat affirmaties erbij! Zo ook de avond van mijn eerste lucide droom. 

Het begon als een gewone droom en die was zo apart dat het heel raar zou zijn dat ik niet zou beseffen dat het een droom was. De helft van de droom was namelijk getekend. Er rende overal stripfiguren rond en sommige muren waren getekend en sommige weer "echt". Ik was ook aan het rennen en werd achterna gezeten door rottweilers, ik lachte, dus ik ga er vanuit dat we aan het spelen waren. Tijdens het rennen besefte ik mij opeens dat ik ook tegen de muren op kon rennen, en ja hoor, dat lukte! Het was een grote chaos, iedereen rende door elkaar. Ik rende en rende en sprong van gebouw naar gebouw. Opeens besefte ik wat voor heerlijk gevoel dat eigenlijk was en dat ik dat nog nooit ervaren had. Dat vond ik raar en het riep meer vragen bij mij op. Doordat ik de vragen niet echt kon beantwoorden besloot ik een realitycheck te doen en yes!! Ik droomde. 

Lees verder

Mijn meest bizarre lucide droom avontuur

Dit is een droom die me werkelijk altijd bij zal blijven, heel bizar hoe deze is gelopen. Ik zal hem zo uitgebreid mogelijk beschrijven.

Ik droomde op een woensdagnacht dat ik met een vrouwelijke kennis in het bos liep, het was al wat schemerig. We liepen achter elkaar en ik liep achteraan. We waren beiden stil, ik kan me namelijk niet herinneren dat we een woord gewisseld hebben. We waren wel heel lang onderweg, in mijn beleving hebben we iets van een uur gelopen. Tot er iets vreselijks gebeurde, ik pakte namelijk een mes uit mijn zak en begon op haar in te steken. Bah! Ik heb haar gewoon uit het niets vermoord en ik heb haar zelfs daarna begraven. Op het moment dat ik klaar was en mezelf controleerde of ik wel aan alles had gedacht om niet gepakt te worden, besefte ik dat ik geen handschoenen had aangedaan! Ik raakte in paniek en werd wakker…

Lees verder

Slaapverlamming door middel van droomkruid

Ik heb toen ik ging slapen mijn lichaam heel makkelijk in de slaapverlamming weten te brengen. Echt heel gemakkelijk, binnen 5 minuten. Dat lukt mij werkelijk NOOIT! Zelfs niet na al die jaren ELKE nacht oefenen. Meestal duurt het zeker minimaal 45 minuten. Ik vind het gevoel dat mijn lichaam helemaal verlamd is echt heerlijk. Ik heb er best wel een tijdje over gedaan om over mijn angst heen te komen, maar door ervaring leer je, dus ik heb geleerd van de herhaling. Er is niets engs aan en ook volkomen normaal. Ik voelde mijn lichaam heerlijk vibreren en ik was aan het genieten. Opeens kreeg ik een wazig beeld te zien, ik legde mijn focus erop en het beeld werd scherper. Ik zag mijn slaapkamer, de deur was open. Dus ik wist 100% zeker dat ik niet in de wakkere realiteit was. Wij slapen namelijk altijd met de deur dicht. Er kwam licht door de deuropening, het was heel schemerig. Ik bleef ernaar kijken en binnen enkele seconden zag ik een gedaante door de deur komen. Hij was ontzettend lang want hij moest bukken om binnen te komen. Hij liep op mij af en stak zijn enorm lange handen naar mij uit. Hij reikte naar mijn hart en zijn handen gingen door mijn lichaam heen. Ik voelde wel angst maar dat kan ik ondertussen makkelijk(er) onder controle houden. Ik zei in gedachten "ik heb liever niet dat je aan mijn lichaam zit" en hij haalde meteen zijn handen weg. Hij bleef naar me staan kijken. Er kwam geen enkele communicatie vanuit hem en het voelde niet heel erg plezierig op de een of andere manier. Dus ik heb mijn lichaam wakker gemaakt en de deur was gewoon dicht :)

Binnenkort lees je meer lucide droomavonturen van mij (en andere oneironauten)!