"Dromen zijn echt zolang ze duren... Kunnen we meer over het leven zeggen?" 

Stephen LaBerge

Wat kan je allemaal doen in een lucide droom?

De mogelijkheden die je hebt in een lucide droom zijn oneindig. De ene persoon gebruikt het lucide dromen ter ontspanning en de ander weer om zichzelf verder te ontwikkelen. Ter inspiratie zal ik een lijst maken met allerlei activiteiten die je in een lucide droom kunt ondernemen. Dan is het zaadje in ieder geval al in je onderbewuste aanwezig 😉

1. Zwemmen onder water.

Doordat je in een lucide droom onderwater kunt ademen, kun je een kijkje nemen in bijvoorbeeld de oceaan, je zal een prachtige ervaring hebben!

2. Vliegen.

Hiermee voel je een enorme vrijheid en het is een hele leuke uitdaging om het vliegen überhaupt onder controle te krijgen.

3. Andere planeten bezoeken.
Als je het vliegen onder controle hebt kun je ook naar andere planeten vliegen. Je kunt eventueel ook een trampoline gebruiken om de ruimte in de springen.

4. Een lucide droomschool bezoeken.
En volg een les over het aanleren van een nieuwe droomvaardigheid. Echt een aanrader!

5. Stel vragen aan droompersonages.
Je kunt echt heel bijzondere gesprekken hebben over van alles en nog wat.

6. Los problemen op die je in het 'echte' leven hebt.
De oplossingen die je krijgt hebben namelijk ook echt betrekking op het probleem en die weet je nog als je wakker wordt, waardoor je ze in het echt kan toepassen.

7. Tijdreizen.
Reis naar het verleden of juist de toekomst. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een lift gebruiken, die de knoppen heeft met je gewenste datums, een tijdmachine of een spiegel.

8. Overwin je angsten.
Doordat je in de lucide wereld angsten hetzelfde ervaart als in het 'echte' leven, kun je deze angsten in de lucide wereld onder controle krijgen. Ga de confrontatie aan en je zult versteld staan van de positieve effecten in het 'echte' leven!

9. Bekijk jezelf in een spiegel.
Deze heeft geen verdere toelichting nodig en is het beste om blanco in te gaan. Hou er rekening mee dat je spiegelbeeld niet hetzelfde hoeft te zijn als in deze realiteit!

10. Teleporteren.
Doordat alles in de lucide wereld werkt op je gedachtekracht, hoef je alleen maar je ogen te sluiten en aan de locatie te denken waar je heen wilt. Doe je ogen dicht en draai om je as, dit zorgt ervoor dat de droom stabiel blijft en je niet wakker schrikt. Je moet de overtuiging hebben dat wanneer je je ogen weer opent, je op de nieuwe locatie bent.

11. Bekende mensen ontmoeten. En ga met ze op tour 😀 of nog leuker, wordt die bekende persoon!

12. Een droomkarakter ervan overtuigen dat hij ook aan het dromen is.
Deze is echt zo leuk, de meeste droomkarakters zullen je ervan overtuigen dat het de echte realiteit is. Met de overige 'wakkere' droomkarakters kun je de meest interessante gesprekken voeren.

13. Bezoek je favoriete vakantiebestemming of ontdek nieuwe plaatsen.
In de lucide wereld speelt geld geen rol 😍 Dus je kan er even lekker kosteloos tussenuit!

14. Neem de vorm van een dier aan.
En ervaar hoe het is om dat bepaald dier te zijn. Absolute aanrader!

15. Droom in tekenfilm!
Altijd al een cartoon willen zijn? Dan is dit je kans! 

16. Voer extreme sporten uit.
Heb je altijd al een keer willen bungeejumpen of een Formule 1 willen rijden of iets anders extreems? 

17. Componeer muziek.
Je kan zelfs elk instrument leren bespelen!

18. Maak het beste idee van Nederland.
En wie weet wordt jij wel een nieuwe uitvinder 😀

19. Maak contact met overleden personen.
Mis je iemand die in het 'echte' leven overleden is? Dan kan je in de lucide wereld even bijkletsen! 

20. Ga naar een restaurant.
Het is heel bijzonder om te ervaren om dingen te proeven in een lucide droom!

21. Afvallen of fitter worden!

22 Je omgeving aanpassen (Ingezonden door Nick)
Door rondjes om je as te draaien of je ogen dicht te doen en in je handen te wrijven kun je de omgeving van de droom aanpassen. Dit trucje kun je ook toepassen om je luciditeit te versterken mocht de droom dreigen te gaan vervagen.

23. Oefen een sollicitatiegesprek
Iedereen weet wel hoe een sollicitatiegesprek gaat en de meesten van ons kunnen er ook erg zenuwachtig voor zijn. De lucide droomwereld is dus het ideale platform om deze angsten onder controle te krijgen!

24. Maak je eigen film!
Of speel de hoofdrol in je favoriete film, regisseer de film of wees gewoon een toeschouwer op de set. Het kan allemaal!

25. Speel een instrument wat je nog nooit hebt gespeeld, of verbeter je kunsten!
Als je iemand een instrument hebt zien / horen spelen, wat de meesten van ons hebben, op youtube, films enz., Kan je geest dat repliceren en je in staat stellen elk instrument te bespelen, zelfs als je niet weet hoe. Pak het gewoon op, begin uw handen te bewegen en stel je voor welke geluiden je wilt horen. Als je wel weet hoe je het instrument moet bespelen dan zal je de juiste klanken horen bij de juiste noten, zo kan je dus je kunsten verbeteren die een voordeel hebben op de wakkere realiteit!

26. Ga Skydiven!
Heb je dat nog nooit in het echt gedaan? Geen probleem, kijk er een filmpje over en hup je kunt ermee aan de slag!

27. Wordt een dier
Wil je als een mier over de vloer kruipen en hun ingewikkelde werelden onder de grond zien? Of misschien wil je als een tijger achter een gazelle aanrennen? Verander in elk dier die je je maar kunt voorstellen.

28. Het gelukkigste moment in je leven oproepen

Vraag de lucide droom om jouw gelukkigste moment te laten herbeleven. Of laten zien op een beeldscherm of iets, je kan het helemaal zelf indelen. Zo kan je elk moment oproepen wat je hebt meegemaakt in je leven.

29. Verander het weer
In een lucide heb jij de controle dus ook over het weer! Is het net iets te koud? Laat de zon dan iets dichterbij de aarde schijnen. Je hoeft het maar te bedenken en het gebeurt! 

30. Leef in slow motion en laat de droom zo langer duren.

31. Vertraag de tijd
En geniet bijvoorbeeld de hele droom van de zonsondergang

32. Transformeer in het andere geslacht
Wil je weten hoe het is om het andere geslacht te zijn? Op dezelfde manier waarop je kunt teleporteren door na te denken over de locatie en vervolgens te draaien, kun je je concentreren op het andere geslacht en als je stopt met draaien, ben je hem / haar!

33. Vind je droomgids
De gemakkelijkste manier om dit te doen is door naar de droom te schreeuwen; 'Waar is mijn droomgids' en hij / zij zou vroeg of laat moeten verschijnen. Wanneer er iemand verschijnt, controleer het dan nogmaals en vraag het diegene; 'Ben jij mijn droomgids?'. Als ze 3 keer ja zeggen, zijn ze dat echt. Je kunt veel leren van je droomgids!

34. Wordt de kleine versie van jezelf
En beleef de wereld alsof hij voor reuzen is gemaakt. Of wordt juist de reus, dat kan natuurlijk ook nog!

35. Ontsnap uit een gevangenis of beveiligde instelling

36. Wordt onzichtbaar en bespioneer de droompersonages

37. Een presentatie oefenen.
Kies zelf wie je in het publiek wil laten zitten! Misschien wel de Koning en Koningin, jouw favoriete artiest of je beste vriend(in)! Zo kun je oefenen voordat je het daadwerkelijk moet presenteren!

38. Gebruik een spiegel als een portal om je naar een andere locatie te verplaatsen

39. Roep naar de droom een vraag en wacht het antwoord af

40. Beïnvloed de droom niet en laat de droom je mee op avontuur nemen.

41. Laat de droom je meenemen op een avontuur, zonder dat je probeert enig aspect ervan te beheersen

42. Vraag de droom om een ​​vertegenwoordiger van je innerlijke zelf naar voren te sturen. Vraag diegene of ze je iets te vertellen hebben of stel brandende levensvragen. 

43. Verander jezelf in een atoom en verken de kwantumwereld. 

44. Bezoek een droompsychiater.

45. Reis terug in de tijd en zie hoe de piramides van Egypte werden gebouwd.

46. Vlieg als een arend over grote bergen en valleien. Voel de wind tegen je huid en proef de ultieme vrijheid van een onbeperkte vlucht.

47. Bezoek een buitenaardse planeet en ga op zoek naar intelligente wezens. Hoe verschillend is hun realiteit? Welke wijsheden hebben ze je te bieden?

48. Communiceer telepathisch met mensen en dieren.

49. Laat je wensen uitkomen.

50. Vraag je droomgids je vaker bewust te maken in een normale droom.

51. Verbeter je techniek bij het sporten! Wil jij nou beter worden in die ene sport die je doet? Nodig jouw favoriete topatleet uit en werk samen aan je techniek! Dit heeft namelijk ook echt effect op je prestaties in de echte wereld!

Deze lijst zal elke keer geüpdatet worden! Mochten je nog ideeën hebben dan hoor ik ze graag en kan ik ze er ook bij zetten!


Bij de WBTB techniek ga je slapen op je normale bedtijd en zet je wekker ongeveer nadat je 6 uur hebt geslapen. Als je om 22:00 naar bed gaat zet je dus rond 04:00 de wekker. Als je wakker bent geworden door de wekker, ga dan je bed uit en doe iets wat met lucide dromen te maken heeft. Lees bijvoorbeeld iets over lucide dromen zodat je hoofd helemaal bij het lucide dromen isAls je het gevoel hebt dat je alleen nog maar aan lucide dromen kunt denken, ga dan terug naar bed. Als je het moeilijk vindt om zo vroeg uit bed te komen, zet dan je wekker aan de andere kant van je kamer zodat je echt je bed uit moet om hem uit te zetten. Lees verder


"Wat te doen in een lucide droom?"